Ingredience

  • 2 filety lososa
  • 70 ml Javorového sirupu NATUREVIA
  • jarní cibulka
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 polévkové lžíce kvalitní sójové máčky
  • 2 stroužky česneku

Postup

Filety lososa zbavíme kůže. Marinádu si připravíme smícháním sójové omáčky, javorového sirupu a česneku. Filety marinádou důkladně obalíme a necháme marinovat v lednici po dobu 30-60 minut. V závislosti na své chuti a sójové omáčce můžete filety jemně dosolit, není to však nutné. Poté lososa tepelně upravíme. Nejlépe v troubě předehřáté na cca 200 stupňů po dobu 15 – 30 minut dle výšky filetu a vaší preference propečení.

Zbylou marinádu mezi pečením přiveďte na plotně do varu a za stálého míchání nechte prudce redukovat na dvě třetiny objemu. Na konci redukování vmíchejte oříšek másla. Hotovou porci lososa zredukovanou marinádou přelijte, posypejte nakrájenou jarní cibulkou a nechte zešílet vaše chuťové buňky!